Draganu Paravinji sudit će u Splitu, pripremno ročište do konca godine

VRHOVNI SUD odlučio je da će se u Splitu suditi Draganu Paravinji za ubojstvo i silovanje Drnišanke Antonije Bilić. Predmet je u rad dobio sudac Damir Romac. Za Index je sudac Romac najavio kako će pripremno ročište zakazati do konca godine, a onda krenuti sa suđenjem.

U Šibeniku više nije bilo sudaca za mladež koji nisu bili uključeni u rad na predmetu

Vrhovni sud ukinuo je drugu osuđujuću presudu Paravinji sa obrazloženjem da nije dokazano kako je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja te da tako nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja. Kako su se na predmetu izredali svi suci za mladež šibenskog Županijskog suda, a kako je naloženo da se sudi pred drugim sudskim vijećem, zatražena je delegacija slučaja. Špekuliralo se da bi Paravinja mogao završiti i u Zadru, no na koncu se Vrhovni sud odlučio za Split.

Paravinja seli u splitski zatvor

Odvjetnik Vinko Ljubičić, zastupnik obitelji Bilić, najavio je kako će i dalje vrlo aktivno pratiti suđenje. Smatra kako splitski sud neće utvrditi ništa novo od značaja. Smatra da je Paravinji nedjelo dokazano i da neke prevelike potrebe od ponavljanja suđenja nije bilo. Drži da bi i dalje trebao biti osuđen na istu kaznu, dakle, 40 godina zatvora.

Sva je prilika da će Paravinja promijeniti zatvorsku sredinu jer bi bilo nepraktično da ga u Split dovode iz šibenskog zatvora.

Pročitajte više