Tadić se aktivno brani pred USKOK-om: Nisam kriv!

UTJECAJNI osječki građevinar i direktor Osijek Koteksa Drago Tadić jutros je opet priveden zbog, kako neslužbeno doznajemo, davanja i primanja mita u cestogradnji, odnosno malverzacija sa šljunkom.

Kako doznajemo, oko 14 sati Tadić je uz policijsku pratnju doveden u zgradu USKOK-a u Osijeku, a malo iz 15 sati iz Uskočke zgrade prevezen je nazad u policijsku postaju.

Navodno se Tadić kod uskočkih branitelja aktivno branio negirajući optužbe koje mu se stavljaju na teret a požalio se i na zdravstveno stanje. Navodno je riječ o problemima s visokim tlakom.

Podsjećamo, prošle jeseni je kooperant tvrtke Osijek Koteks Ramoz Pandžić rekao HRT-u da je, kako bi ostao u poslu na radovima na Slavonici, Dragi Tadiću u gotovini isplatio oko pet milijuna kuna.

"Niti jedan posao za Osijek Koteks nisam mogao obaviti a da za to kasnije nisam morao novac dati gospodinu Tadiću", kazao je Pandžić. Više o tome pročitajte ovdje.

Protiv Tadića je, zajedno s drugim akterima toga slučaja nedavno podignuta optužnica zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi utjecali na presudu Branimiru Glavašu.

Prvookrivljeni Tadić tereti se da je tijekom lipnja i srpnja 2010. godine u Zagrebu i Osijeku organizirao i povezao ostale optuženike kako bi pronašao osobe koje bi za novac mogle utjecati na suce Vrhovnog suda.

Pročitajte više