Drama "Octopussy" Ivana Vidića u ponedjeljak, 22. prosinca premijerno u HNK

DRAMA "Octopussy" autora Ivana Vidića u redateljskoj obradi Ivice Boban, premijerno će biti izvedena na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu u ponedjeljak, 22. prosinca, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Tekst za dramu nastao je prije tri godine, a radnju drame Ivan Vidić, kako je rekao, smjestio je u krševit kraj, odnosno u nekakvu zabit i to u ugostiteljski objekt.

Kako je pojasnila Ivica Boban, riječ je o pustom raskrižju putova, koje simbolizira prošlost i budućnost, svjetlost i tamu, odnosno raskrižje različitih kultura - krša i mediteranskog mora. Po njezinim riječima, sva lica u sebi nose obilježja tog pustog kraja koje je kroz stoljeća obilježeno različitim osvajanjima.

Vrijeme u koje je Vidić smjestio svoju dramu je vrijeme pred Novu Godinu, pred nekakav novi početak, zaključila je Boban koja je napomenula i kako se s tekstom upoznala odmah po njegovu nastanku, a kako s njim intenzivno "druguje unazad dva mjeseca".

Dramaturginja Sanja Ivić podsjetila je kako je taj tekst Ivana Vidića prije dvije godine nagrađen prvom nagradom nagrade "Marin Držić".

U naslovnim ulogama nastupit će Mladen Vulić, Zvonimir Zoričić, Slavko Juraga, Alen Šalinović, Božidar Boban, Kruno Šarić, Ana Begić, Hana Hegedušić, Jadranka Đokić, Luka Dragić, Miro Šegrt, Nikša Kušelj, Zrinka Cvitešić, Davor Borčić, Romina Vitasović i drugi.

Pročitajte više