Drama u Hotelima Koločep: Zaposlenici zamoljeni da ne dolaze na posao

UPRAVA Hotela Koločep obavijestila je zaposlenike da ne dolaze na posao! Naime, u posebnom dopisu zaposlenicima stoji da pravni i financijski problemi još uvijek nisu riješeni te da se traže novi izvori financiranja.

"Budući da rješenje još nije pronađeno s poslovnim bankama, vlasnikom i partnerom Hotela Koločep svi zaposlenici ovim putem mole se da ne dolaze na posao po isteku godišnjeg odmora i slobodnih dana dok ne budu pozvani od strane uprave da to naprave", stoji u dopisu.

> Siniša Grgić s HRT-a pod istragom zbog kriminala na Otoku znanja

> Nakon godinu dana upozoravanja, HFP u čudu: Otok znanja ne može plaćati kredite

> In memoriam: Godinu dana nakon Meastra, HFP i dalje lovi u mutnom oko Otoka znanja

> HFP neće čekati kraj istrage DORH-a: Grgića spašava Privredna banka Zagreb?

> Index doznaje: Pred kraj istrage Grgić podnio ostavku u Programskom vijeću HRT-a

Željko Markota kao član upravnog vijeća ustanove Otok znanja obratio se stoga Hrvatskom fondu za privatizaciju kao i premijerki Jadranki Kosor te Vladi da napokon okonča dramatično stanje u Hotelima Koločep.

"Banka vjerovnik – HBOR je krenuo u blokadu i naplatu potraživanja od dužnika Hoteli Koločep d.d., i sudužnika: ustanove Otok znanja i tvrtki osnivača. Riječ je o potraživanjima po kreditima iz vremena prije sklapanja Ugovora o prodaji dionica (1998,1999,2000), a za koje su spomenuti po kupnji dionica postali sudužnici. Hoteli Koločep su raznim štetnim radnjama Uprave i NO i 'intelektualnim' uslugama postali insolventni, te Hotelima prijeti stečaj", navodi Markota dodajući kako je upitna iduća turistička sezona, radna mjesta, opstojnost otoka, vjerodostojnost pravne države.

Koga se štiti?

"Neodgovorenim ostaje pitanje: Tko je toliko utjecajan i zaslužan da unatoč desetinama očiglednih činjenica, stotine nedužnih sudionika godinama mora trpjeti ogromne štete, kako bi isti 'zaslužnici, perjanice i odličnici' ostvarili svoj interes?", navodi Markota u svom pismu podsjećajući da je prošlo gotovo 3 godine od kada HFP posjeduje sve potrebno za raskid ugovora o predmetnoj privatizaciji.

Grgić zbog Otoka znanja podnio ostavku

Podsjetimo da je krajem ljeta Siniša Grgić pomalo neočekivano podnio ostavku na funkciju člana Programskog vijeća HRT-a, a razlozi su bili upravo zbog postupka koji se vodi protiv njega u slučaju propalog projekta Otoka znanja. Naime i dalje se vodi istraga Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku protiv Siniše Grgića, Davora Lauca i Mare Musladin zbog Hotela Koločep, a premijerka Kosor još u siječnju prošle godine zatražila istragu za Otok znanja i makinacije oko Hotela Koločep.

"Postupak je pokrenut bez dokaza i bez svojstva te sam duboko uvjeren kako se taj slučaj koristi isključivo i jedino kao sredstvo pritiska!", stajalo je u zahtjevu za razrješenjem s te dužnosti koji je Grgić podnio Saboru.

Pročitajte više