DRAMA U SABORU Pernar nasilno izbačen: "Ovo je fašizam, ovo je HDZ"

Foto: Pixsell/Patrik Macek

I JUTROS je zabavno u polupraznom Saboru, a većinu vremena traje natezanje između oporbenog SDP-a i Mosta.

>> Pogledajte kako je izgledalo nasilno deložiranje Pernara iz Sabora

>> Sinčić se vratio na sjednicu: "Dali smo lisicama da čuvaju kokošinjac"

>> Maras za kaos u Saboru optužio HDZ: Ovako nije bilo ni u komunizmu


>> Bunjac o izbacivanju Pernara: "Hrvatska više nije slobodna država"


>> Beus Richembergh: Ovo je vrhunac reality showa u Saboru, ovako nešto se nije događalo

SDP-ov Gordan Maras za saborskom je govornicom napao premijera Andreja Plenkovića zbog nesnalaženja oko INA-e. Dodao je kako je upravo Karamarko morao napustiti funkciju zbog Ine
.


"Nazovite Karamarka, ispričajte mu se i neka povuče tužbu", dodao je SDP-ov Arsen Bauk.

Kasnije je tužba Tomislava Karamarka opet bila glavna tema. SDP-ovci su Mostovcima predbacivali što se s jedne strane tuže s Tomislavom Karamarkom, a s druge strane su u koaliciji s HDZ-om, strankom kojoj Karamarko pripada.

Dok su govorili Željko Reiner i Nikola Grmoja, Maras je nešto dobacivao iz klupe.

"Hoćete i vi donijeti jabuku ili pizzu?", pitao je Marasa Reiner aludirajući na događaj kad je Pernar u sabornici jeo pizzu.

Riječ je onda uzeo Grmoja, ali je i njemu Maras upadao u riječ.

"Pa što je ovo, predsjedavajući", rekao je Grmoja Reineru jer mu je SDP-ovac stalno upadao u riječ.

Pernar opet napravio show


Reiner mu je dao opomenu.

No, onda je riječ uzeo Sinčić. Reiner ga je uskoro pokušao prekinuti jer je skrenuo s teme. U Sinčićevu obranu stao je Pernar koji je počeo vikati iz klupe.

Reiner je izgubio strpljenje i rekao mu da napusti sabornicu. No, Pernar ga nije poslušao već je nastavio sjediti. U tom trenutku je sjednica prekinuta, s Pernarom je otišao pričati Miro Bulj.


Iako mu je Reiner naložio da napusti prostoriju, Pernar je to odbio. Štoviše, nije pomogla ni Reinerova prijetnja da će pozvati osiguranje.

"Ja znam da vama odgovara stvaranje spektakla, ali svejedno, bolje da prekinemo, nek završi spektakl koji je napravio Pernar", govorio je Reiner.

Uskoro je do Pernara došlo i osiguranje, ali on je nastavio sjediti. Da se izbjegne veći incident, Reiner je napravio stranku.

Pernar: Ovo je fašizam

"Ja sigurno neću mirno izaći, ovo je fašizam. Zastupnike koji drugačije misle se izbacuje. Šokantno je da Reiner prekida sjednicu, tobože da bi održao red, a to radi samo da bi onemogućio rad Sabora", govori, među ostalim, Pernar na svom liveu.

Ni nakon pet minuta, iako je tako najavljeno, sjednica nije nastavljena. Pernar je na kraju izbačen, zaštitari su ga iznijeli iz sabornice.

Dok su ga iznosili, on je vikao protiv HDZ-a.

"Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika, ovo je njihova politika EU i ljudskih prava za koje se zalaže Plenković", vikao je Pernar.

"Niti s jednim drugim predsjedavajućim nema problema, samo Reiner. On stalno upada u riječ. Imate tri minute i on vam tri puta upadne u riječ. Problem je u Reineru, on ne bi trebao voditi sjednice Sabora, pogotovo ne ovako. Ovo će postati svakodnevno, što mislite da ću prestati govoriti o HDZ-ovom kriminalu", ispred sabornice novinarima je rekao Pernar.

"Umjesto da DORH procesuira Karamarka, mi ovdje pričamo o Bulju i Petrovu. Postoji razlika između Reinera i Petrova, Reiner je potpuno netolerantan, on sjednice vodi nasiljem i silom. Nemate se kome žaliti, oni su svi umreženi. To je jedna shizofrena situacija, Most proziva HDZ za kriminal, članovi HDZ-a ih tuže. Ili je Most klevetao, a HDZ nema veze s kriminalom. Ili je HDZ umočen u kriminal", govorio je Pernar.

Nakon Pernara nasilno izbačen i Sinčić

Novinarima se ispred sabornice obratio i Sinčić koji je također nasilno izbačen iz sabornice.

"Reiner je nepotrebno reagirao, kad netko drugi vodi sjednicu onda nema sukoba. Reiner nije samo meni upadao u riječ, nego i drugima. Ja bih želio završiti svoj govor, danas je tema skidanje imuniteta Bulju i Petrovu. Ja sam se bavio uzrokom, a to su kriminalne radnje Tomislava Karamarka. Želio sam napraviti jednu cijelu kronologiju o Tomislavu Karamarku i njegovoj firmi Soboli", rekao je Sinčić.

 

Pročitajte više