Drama u Trilju: Devetogodišnjak na kartonu odsklizao u Cetinu i utopio se

DEVETOGODIŠNJI Danijel R. iz Trilja utopio se oko 17 sati, nesretno se okliznuvši u rijeku Cetinu dok se igrao s bratom i prijateljem kod objekta Vodoprivrede u Vedrinama. Čini se da su se dječaci zaigrali s nekakvim kartonima. Danijel je u malo jezero između dva objekta crpne stanice pao s visine od pola metra. Odsklizao je u smrt. Povratka iz hladne vode nije bilo.  

Tijelo pronašli ronioci Specijalne policije

Odmah je organizirana potraga, za Danijelom su tragali ronioci Specijalne policije. Mutna voda i vegetacija pričinjavali su im dosta teškoća, a ubrzo je pao i mrak. Dječakovo tijelo nađeno je oko 20.20 sati samo koji metar od mjesta na kojem je upao u jezero. Prebacit će ga na patologiju splitskog KBC-a radi obdukcije, koju je zatražio istražni sudac.

Iako oko objekta Vodoprivrede postoji ograda, djeca su je preskočila ili nekako zaobišla te se igrala nedaleko od rijeke. Sanjkala su se na kartonu po nasipu jezera, kojim se inače regulira natapanje Sinjskog polja.

Čim su vidjeli kako je Danijel nestao u hladnoj rijeci, dječaci su počeli dozivati pomoć. Krikove je čuo jahač iz obližnjeg konjičkog kluba, ali kad je došao do njih, Danijelu više nije bilo traga...

Pročitajte više