Dramatična poruka vozača autobusa koji je prijavio da vozi ubojicu iz Vrapča

VOZAČ autobusa tvrtke T-Tours Duško Mihajlović jučer je policiji SMS porukom prijavio kako vozi opasnog ubojicu Željka Blaževića koji je prošlog petka pobjegao iz Psihijatrijske bolnice u zagrebačkom Vrapču.

> Policija pronašla opasnog bjegunca iz Vrapča Željka Blaževića

"Vozim se autobusom preko Jagodnjaka za Osijek i mislim da je ušao onaj lik što ga traže, što je pobjegao iz zatvora, shizofreničar, ali ne mogu nazvati policiju, pošto sjedi iza mene, pa im javi ti da nas sačekaju u Osijeku na kolodvoru, tamo sam oko 5", napisao je hrabri vozač Duško Mihajlović te dodao kako nije sto posto siguran da se iza njega vozi baš Željko Blažević.

Autobus je policija zaustavila jučer u 16.45 sati u Dardi te su Blaževića izvukli van, a on tijekom uhićenja nije pružao otpor. Blažević, koji je nakon bijega sedam dana proveo na slobodi, završio je u bolnici nakon što je u listopadu 2008. godine u parku u Prečkom 25 puta izbo 57-godišnjeg Jovana R. koji je šetao psa. Tada je Blažević u parku skupljao plastične boce.

Ministarstvo zdravstva za bijeg saznalo od novinara

Policija je javnost o bijegu opasnog ubojice izvijestila tek šest dana nakon što je pobjegao iz Vrapča. Ministarstvo zdravstva je za bijeg Blaževića iz bolnice saznalo tek od novinara koji su ih tražili komentar o cijelom slučaju. Na svu sreću, hrabri vozač Mihajlović prepoznao je ubojicu te je cijela priča završila bez tragičnog završetka.

Pročitajte više