Drašković za BK televiziju: Vlast RH reagirala nedemokratski

MINISTAR vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković rekao je u nedjelju da je Hrvatska reagirala nedemokratski nakon što je dvoje beogradskih studenata, koji su se u subotu navečer na glavnom gradskom trgu u Zagrebu fotografirali sa slikom četničkog vođe Draže Mihajlovića, nepravomoćno osuđeno.

Odgovarajući na pitanje o privođenju troje beogradskih studenata koji su se fotografirali na Trgu bana Jelačića sa slikom Draže Mihailovića, Drašković je u emisiji "Telefakt" BK televizije izjavio "da je hrvatska vlast reagirala nedemokratski i neodgovarajuće na malu i nepotrebnu političku provokaciju, koja je, opet, izazvana zabranom igranja u Hrvatskoj košarkaršu Partizana Milanu Guroviću".

Stevan Vranešević, Danja Božanić i Mirjana Đerković stigli su u subotu u Zagreb s još oko tristotinjak studenata iz Beograda na izložbu "Dora Maar i Picasso", u Klovićevim dvorima. Oni su se izdvojili iz skupine i na Jelačićevu trgu fotografirali sa slikom Draže Mihailovića. U nedjelju navečer prvookrivljeni Vranešević nepravomoćno je osuđen na 15 dana zatvora, drugookrivljena Đerković osuđena je na pet dana zatvora, dok je protiv trećeokrivljene Božanić obustavljen postupak.

"To se nije smjelo dogoditi. Nisu smjeli biti osuđeni kaznom zatvora, bez obzira kolike su one. Sa svoje strane učinit ću sve da njih oboje odmah, što je moguće prije, budu pušteni na slobodu", rekao je Drašković za BK televiziju.

Pročitajte više