Draženu Golemoviću za "aferu Ipsilon" godina i deset mjeseci zatvora

ŽUPANIJSKI sud u Rijeci je za zlouporabu službenog položaja i korupciju u "Aferi Ipsilon" sve sudionike proglasila krivima. Najveću kaznu od godine i deset mjeseci zatvora dobio je kontroverzni poduzetnik Dražen Golemović koji je na početku suđenja priznao kako je davao mito policiji, carini, državnoj odvjetnici i porezniku. Golemoviću je sudac ukinuo pritvor.

Policajaca Nedjeljko Mijošek osuđen je na godinu i tri mjeseca zatvora, njegova supruga Sonja na pet mjeseci, odnosno uvjetno godinu dana, a Željko Muller na šest mjeseci. Carinik Silvano Legović je dobio sedam mjeseci zatvora, policajci Ante Bralić i Ivica Šoštarić pet mjeseci, bivša pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković devet mjeseci, a bivši pročelnik pazinske Porezne uprave Elvis Drandić šest mjeseci.

Uz Golemovića, krivnju su priznali i Drandić, Mijošek i njegova supruga, Bralić i Šoštarić. Optuženi su Golemoviću davali tajne podatke, nisu temeljito istraživali njegove poslove i novčane transakcije zbog čega im je on davao mito. Glavna rasprava je počela po Golemovićevom povratku iz bijega u BiH u svibnju ove godine, a optužnica je bila podignuta u listopadu 2009. godine. Golemović je hrvatskoj javnosti poznat kao kum poznatog zagrebačkog kriminalca Vjeke Sliška čiju je udovicu oženio nakon Sliškove smrti u atentatu.

Pročitajte više