Drogiran divljao u Audiju oko Splita, bježao policiji pa se zabio u auto

Ilustracija: FAH

ZBOG obijesne vožnje pod utjecajem droga splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka koji je u studenome prošle godine automobilom jurio cestama, bježao policiji, ugrožavao živote i u konačnici izazvao sudar, doznaje se u tužiteljstvu.

Državno odvjetništvo 33-godišnjaka tereti da je 8. studenog 2018. od 13.20 do 13.30 pod utjecajem amfetamina i tetrahidrokanabinola, zbog kojih su mu bile smanjene vozačke sposobnosti, upravljao Audijem A4 splitskih registracija kolnicima državne i županijske te lokalnih cesta na području Županije splitsko-dalmatinske.

Tom prilikom je, dodaju, namjerno i iz drskosti prekršio veći broj odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama pristajući da time ugrozi živote ljudi.

Ističu i da se oglušio na zvučnu i svjetlosnu signalizaciju kojom su policajci iz presretača pokušali zaustaviti njegovo vozilo, a on je ubrzao vožnju i prešao na suprotnu traku ugrozivši vozača Renaulta Twinga.

Jurio 100 preko ograničenja

Uz to ga terete da je na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, kao i u području gdje je prometnim znakom bio upozoren na blizinu škole, vozio od 121 do 161 kilometar na sat.

Nastavljajući vožnju vozio je i do 163 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je brzina bila ograničena na 60 kilometara na sat.

U optužnici se navodi i da je vozilom ponovno prešao u suprotnu kolničku traku i time neposredno ugrozio vozača koji je upravljao automobilom marke Mercedes i koji je radi izbjegavanja sudara skrenuo s kolnika na zemljanu površinu.

Optuženi je naposljetku izazvao prometnu nesreću udarivši u zaustavljeni Renault Kangoo u kojem je bila vozačica, stoji na kraju priopćenja.

Pročitajte više