Društvo za predsjednika: Josipovića po Splitu stalno vode direktori u sukobu sa zakonom?!

JOSIPOVIĆ kada dođe u Split, uvijek ga vode neki osumnjičeni i optuženi direktori. Prošle zime društvo mu je u splitskom škveru pravio direktor Domagoj Klarić, sumnjiv za malverzacije teške 11 milijuna kuna. S obzirom da je riječ o državnoj tvrtki, djelovalo je to nadasve neukusno. Nakon što smo o tome upozorili na Indexu, netko je brzo odradio svoj dio pa se Klarić sam javio i zahvalio na dosadašnjoj funkciji.

Država sumnja da je Žderić maznuo Konstruktor, a on se šeta s Josipovićem?! 

Danas je, pak, u Splitu, društvo Josipoviću pravio Željko Žderić, direktor Konstruktora, otprije koji mjesec pravomoćno optužen za kriminalnu privatizaciju iste te tvrtke. Suđenje samo što nije počelo. Žderića terete da je još 1993. godine prejeftino kupio firmu koja je izrasla u najvećeg građevinskog operativca u regiji.

Usporedbe sa škverom dakle otpadaju jer Konstruktor je privatna tvrtka? Pa i ne baš. Problem je što je upravo privatizacija sporna. Je li izvršena po zakonu ili ne? Država sumnja da nije, a Josipović se šeta. Što će. 

Zapadna obala? Što je to?

Protokol predsjednika Josipovića očito opet nije vidio problem, što i ne čudi, jer su se kod novinara tijekom obilaska gradilišta Zapadne obale raspitivali u čemu je zapravo stvar i što tu ne valja? Premda se o projektu i sukobu interesa "drobi" već dobih godinu dana, u Uredu predsjednika Josipovića ništa o tome ne znaju.

Ne zna očito ništa ni predsjednik, kojem sama činjenica da se Kerumov privatni projekt financira iz gradske blagajne, uopće ne smeta. Pa neće valjda on gradonačelnicima govoriti što da rade s gradskim novcima. Nije to razina predsjednika. Vjerojatno.

I tako je predsjednik Josipović ponovno šetao po Splitu sa osumnjičenima. Prešlo to nekako u naviku. 

Pročitajte više