Država ušla u prostor koji je okupirao bivši trener i državni službenik

Foto: Maja Sever

BIVŠI glavni trener hrvatske seniorske reprezentacije u hrvanju Nikola Starčević kupio je stan u Tomašićevoj ulici u Zagrebu te u njega uselio 20-ak stranih radnika, a onda je ilegalno zauzeo prostoriju u dvorištu koja pripada Državnim nekretninama.

Država je nakon višednevne afere napokon ušla u svoj prostor. 

"Imamo pečat. Hvala institucijama što su odradile posao. Ovo je mala prostorija, ni 20 kvadrata, bez priključaka, u papirima u vlasništvu Republike Hrvatske. Jednostavno smo odlučili reći da nije ok to uzeti i koristiti za bilo što. Kuhinju, spavaonicu... bilo što. Znam da ovakvih primjera ima po gradu mnogo, upravo zato je ovaj pečat važan", objavila je Maja Sever, koja živi u zgradi u kojoj se sve događalo.

Podsjetimo, prošli tjedan su iz Državnih nekretnina Indexu potvrdili da je Starčević odbio predati ključ stana njihovom predstavniku te da mu je odbio dati zatraženu dokumentaciju. Starčević, koji je javnosti najviše poznat po svojim sportskim uspjesima, donedavno je radio kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu, a od 2022. godine je voditelj Veteranskog centra, čiji je osnivač Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U međuvremenu smo doznali i da je Grad Gospić u više navrata slao pritužbe na adrese nekoliko ministarstava jer Starčević, tvrde, kao predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića do danas nije podnio financijsko izvješće za 2021. godinu i opravdao potrošenih čak 1.300.000 kuna iz proračuna.

Pročitajte više