Od Trumpove pobjede sve manje turista putuje u SAD, a iznimka su - Rusi

Foto: 123rf

NAKON što je Trump pobijedio na izborima, američki turizam našao se na udaru jer su brojni putnici otkazali posjetu SAD-u. Putnici iz čak 94 zemlje razmišljaju o tome bi li posjetili SAD nakon što je Trump postao predsjednik, ali kao i uvijek postoji jedna iznimka.


Kako prenosi Independent, digitalna agencija za putovanja Hopper provela je istraživanje koje je pokazalo kako je došlo do pada interesa za posjet SAD-u od 17 posto i to u razdoblju od tri tjedna prije Trumpove inauguracije pa sve do dva tjedna poslije njegove inauguracije.

Zemlja koja je iznimka i koja će popraviti prosjek posjeta SAD-u je Rusija, iz koje se broj letova u SAD povećao za 88 posto.

Iako će očito Rusi putovati u SAD, svejedno bi moglo doći do značajno manjeg broja putovanja u SAD. Tome vjerojatno doprinosi i Trumpov ukaz kojim se zabranjuje ulazak u SAD osobama  iz sedam pretežno muslimanskih zemalja.

Gubitnici - muzeji, restorani, zračne luke

Podaci do kojih su iz Hoppera došli baziraju se na tjednom prosjeku pretraga letova na svjetskoj razini. Vjeruje se kako će pad interesa za putovanja u SAD dovesti do manje zarade za muzeje, hotele i restorane.

Zasad je najveći gubitnik zračna luka u San Francisku, kojoj je promet ove godine smanjen za 33 posto, a uz San Francisko pad prometa su osjetili i Baltimore s 32 posto, Las Vegas s 23 posto, Los Angeles s 22 posto i Dallas s 21 posto manjim prometom putnika. Letovi na JFK zračnoj luci u NEw Yorku su se smanjili za 12 posto. 

Pročitajte više