Državni centar za obavješćivanje: Požar u Živogošću pod nadzorom

Požar u Živogošću sinoć je stavljen pod kontrolu, a gosti su se počeli postupno vraćati u autokamp iz kojeg su bili privremeno evakuirani, izvijestio je danas Državni centar za obavješćivanje.

Gasitelji su uz pomoć Canadaira uspjeli zaustaviti širenje požara i saniraju istočnu stranu požarišta, a opožareno je oko 30 do 40 hektara borove šume i raslinja.

U gašenju požara je bilo uključeno ukupno 187 gasitelja sa 42 vozila, 3 Canadaira i 2 Air Tractora.

Požar je izbio jučer oko 13.50 sati u predjelu Velika Duba i nošen vjetrom proširio se prema istoku na predio Živogošće - Blato i autokamp Dole. Promet jadranskom magistralom bio je u prekidu od 14.37 do 18.58 sati. Područje od Podgore do Živogošća bilo je bez električne energije od 14.50 do 20.20 sati.

Požar u Sadinama u blizini zračne luke Resnik ugašen je sinoć oko 20 sati, a opožareno je oko tri hektra guste borove šume. U gašenju požara, tog koji je izbio danas oko 16,35 sati bilo je uključeno 66 gasitelja, dva helikoptera i jedan Air - Tractor.

Na području Radonića kraj Drniša u Šibensko-kninskoj županiji jučer oko 17,30 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 15 hektara šume i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 50 gasitelja sa 13 vozila.

Na kninskom području tijekom dana aktivirao se požar kod Pađana (koji je izbio 22. kolovoza), površina požarišta nije se povećavala, a u gašenju je sudjelovalo 50 gasitelja sa devet vozila. Požar je lokaliziran jučer oko 18.30 sati.

U Istarskoj županiji požar na području Vilanija kod Umaga lokaliziran je jučer oko 17 sati, a opožareno je oko 10 hektara hrastove šume, trave i niskog raslinja.

U požaru kod sela Mažurani, koji je izbio jučer ujutro, opožareno je oko 4 hektara šume, trave i niskog raslinja.

Kod mosta Raša - Rakonek, na pulskom području jučer oko 11.30 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo oko dva hektra trave, niskog raslinja i breze.

Na području Čabrunići, na pulskom području jučer oko 12.30 sati izbio je požar, a opožareno je oko 2 hektra trave i niskog raslinja.

(Hina) pp/dm dm

Pročitajte više