DRŽAVNI CENTAR ZA OBAVJEŠĆIVANJE - RASTE VODOSTAJ SAVE KOD SLAVONSKOG BRODA

Vodostaj rijeke Sava, kod Slavonskog Broda, jutros oko 9 sati narastao je na 821 centimetar, pa su uspostavljene mjere izvanredne obrane od poplave za sljedeća područja Slavonski Brod, Garčin, Donji Andrijevci, Vrpolje, Gornja Vrba, Bukovje i Klakar, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Također su zbog vodostaja rijeke Save kod Stare Gradiške, od 746 centimetara, u 10 sati uspostavljene mjere redovite obrane od poplava za područja: Vrbje, Stara Gradiška i Gornji Bogičevci - dionica 23/I.

Mjere redovite obrane od poplava uspostavljene su i u Županiji zagrebačkoj (na slijevnom području Grada Zagreba) u Poljanskom Lugu (izmjeni vodostaj od 344 cm) te u Božjakovini (203 cm.)

Rijeka Kupa izlila se na dionici državne ceste D-36 između Jamničke Kiselice i Lijevog Sredička, u dužini od dva kilometra. Visina vode na cesti iznosi oko 15 centimetara i lagano raste.

Mjere redovite obrane od poplave uspostavljene su za područja Lipika, Garešnice, Hercegovca, Lončanice i Grubišnog Polja (dionice 61/II i 62), a vezano uz visinu vodostaja, izmjerenog u 10 sati, od 322 centimetra na vodomjeru Maslenjača na rijeci Ilovi.

Vezano uz visinu vodostaja od 368 centimetara kod Garešnice, na rijeci Ilovi, sinoć u 19 sati uspostavljene su mjere redovite obrane od poplave i na dionici 61/I koja obuhvaća područje Lipika, Garešnice, Hercegovca i Končanice.

Od 10 sati ponovno su uspostavljene mjere redovite obrane od poplava za slijevno područje Ilova - Pakra, na potezu od mosta Međurić Garešnica do mosta Garešnica Hrastovac, izvijestili su iz Državnog centra za obavješćivanje.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više