Državni centar za obavješćivanje - stanje vodostaja

DRŽAVNI centar za obavješćivanje izvijestio je o vodostajima izmjerenima jutros u 7 sati.

I dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava na rijeci Savi kod Jasenovca (vodostaj 860 cm) i Slavonskog Šamca (vodostaj 733 cm);

na Uni kod Hrvatske Kostajnice (vodostaj 432 cm); te na Cetini kod Hana (vodostaj 345 cm), Trilja (404 cm) i kod jezera Peruča (izmjeren vodostaj od 361,18 metara nadmorske visine).

I na slijevnom području Karašica-Vučica, u Osječko-baranjskoj županiji, i dalje su na snazi jučer proglašene izvanredne mjere obrane od poplave.

U Virovitičko-podravskoj županiji, na slijevnom području "Županijski kanal" Virovitica, zbog visokog vodostaja vodotoka Breznica - između naselja Žubrica i Čađavica - sinoć u 20,30 sati proglašava se izvanredna mjera obrane od poplave. Jutros je stanje nepromijenjeno.

Redovne mjere obrane od poplava vrijede na rijeci Sava kod Crnca (vodostaj 674 cm), Mačkovca (908 cm), Davora (942 cm), Županje (930 cm), Trebeža (618 cm), Trebeža - retencije (614 cm) te kod Slavonskog Broda (814 cm).

Na rijeci Krki i dalje su na snazi redovite mjere obrane od poplave. Vodostaj kod Knina je u padu i u 7 sati iznosio je 448 centimetara.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, na slijevnom području Ilova - Pakra, jutros u 4 sata ukinuta je redovita mjera obrane od poplave pri vodostaju od 317 centimetara.

Pročitajte više