državni tajnik Bakota razgovarao s Hansom Mayerom

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota primio je u utorak u radni posjet Hansa Mayera, voditelja Grupe za međunarodne odnose Državnog ureda Slobodne Države Bavarske i tajnika bavarskog dijela Stalne hrvatskobavarske komisije, priopćeno je iz Ministarstva.

Sastanak je održan u okviru priprema za 27. sjednicu Stalne hrvatsko-bavarske komisije koja će se održati od 24. do 26. svibnja u Muenchenu.

Državni tajnik Bakota je istaknuo značaj Komisije, kao jedne od najuspješnijih regionalnih inicijativa, za Republiku Hrvatsku s obzirom na nužnost što skorije prilagodbe standardima Europske unije. U tom je pogledu ukazao na potrebu da se prednosti suradnje unutar Komisije iskoriste radi stjecanja novih znanja na području gospodarstva, poljoprivrede i državne uprave te je naglasio važnost primjene bavarskih iskustava u Hrvatskoj.

U sklopu svog radnog posjeta Republici Hrvatskoj u ponedjeljak i utorak Mayer se susreo i s ministrom kulture Božom Biškupićem te vodio razgovore s njegovim suradnicima o poboljšanju kulturne suradnje između Republike Hrvatske i Slobodne Države Bavarske.

U Ministarstvu za europske integracije je razgovarao s državnom tajnicom Marijom Pejčinović Burić te se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva susreo s predstavnicima ministarstva, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i Agencije za promicanje izvoza i ulaganja koji su također uključeni u rad Stalne hrvatsko-bavarske komisije, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp ysv

Pročitajte više