Državno odvjetništvo istražit će Žužulov Leadership Forum i stipendiju Sanaderove kćeri

DRŽAVNO odvjetništvo i policija pozabavit će se zahtjevom predsjednika Stjepana Mesića da se istraži Leadership Forum kojeg je osnovao Miomir Žužul, kao i da se provjeri tko je stipendirao kćer bivšeg premijera Sanadera! Obje institucije reagirale su na jučerašnje izjave predsjednika države i najavile istragu.

Podsjećamo, Mesić je jučer u emisiji "S predsjednikom na kavu" sasvim neočekivano otvorio pitanje Miomira Žužula i Leadership Fonda na čijem je čelu on bio prije nego je postao ministar vanjskih poslova. "Kojeg je to studenta Leadership forum financirao!?", upitao se predsjednik Mesić, a na pitanje novinara je li ta organizacija financirala i stipendiju Sanaderove kćeri odgovorio je da bi "Državno odvjetništvo, Uskok i Tomislav Karamarko sve to trebali dobro pročešljati".

Mesić je o Leadership Forumu govorio i danas, tijekom svog gostovanja u Vukovaru. Predsjednik je ponovio svoje inzistiranje da se istraga provede, ali je također kazao kako on ni na koji način nije insinuirao da je Forum financirao i Sanaderovu kćer jer tom informacijom ne raspolaže. "Ne znam odakle da informacija novinaru Hrvatskog radija", kazao je Mesić. U međuvremenu su se oglasili i Sanader i Žužul, koji su sve Mesićeve optužbe demantirali, a bivši ih je premijer nazvao "lažima i nebulozama".

Državno odvjetništvo je preko svoje glasnogovornice poručilo kako će provjeriti informacije s kojima je Mesić izišao u javnost, a iz Ravnateljstva policije također stiže informacija kako će se istraga provesti u skladu sa zahtjevima nadležnog Državnog odvjetništva.

Pročitajte više