DSS i radikali formirat će novu srpsku vladu?

PREDSJEDNIK srpskog parlamenta Oliver Dulić izjavio je kako će podnijeti ostavku ukoliko 126 zastupnika bude za njegovu smjenu, međutim kaže kako njegova eventualna smjena ne mora značiti da će time pasti srpska vlada.

"Ali ako među tim zastupnicima, koji budu za moju smjenu, budu i zastupnici DSS-a, znači većina koja je izabrala mene i premijera Koštunicu, to će značiti da imamo novu parlamentarnu većinu i da ćemo imati novu vladu", rekao je Dulić u intervjuu za Večernje novosti, prenosi B92.

Na pitanje znači li to da će DSS i radikali formirati novu vladu, Dulić je kazao "da pretpostavlja da će ta nova skupštinska većina izglasati novu vladu".

"Neću ja biti razlog za pad vlade. Pravi razlog bit će da je DSS odustao od ključnih principa na kojima je ta vlada formirana, a to su nastavak europskih integracija i borba za Kosovo i Metohiju",  rekao je Dulić dodajući kako očekuje da se vlada izjasni o rezoluciji o Kosovu koju predlažu radikali.

Također, Dulić je kazao kako je referendum dobar prijedlog kako bi građani potvrdili jesu li za EU, ukoliko institucije ne mogu pronaći izlaz iz sadašnje situacije u kojoj su ključni problemi oni kosovski i europski.

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više