DSV imenovao suce trgovačkih i županijskih sudova

DRŽAVNO sudbeno vijeće (DSV) danas je imenovalo suce trgovačkih sudova u Zagrebu, Osijeku i Karlovcu te suce županijskih sudova u Šibeniku, Zlataru, Osijeku i Sisku, a odgodilo je stegovne postupke protiv dvoje sudaca.

Za suce Trgovačkog suda u Zagrebu imenovani su Željka Bregeš, Romina Markovinović, Mirna Maržić, Davor Pustijanac i Nino Radić.

Jadranka Pajur imenovana je sutkinjom Trgovačkog suda u Osijeku, a Goranka Boljkovac Zrnić sutkinjom Trgovačkog suda u Karlovcu.

Krunoslav Barkić imenovan je sucem Županijskog suda u Osijeku, Višnja Devčić sutkinjom Županijskog suda u Šibeniku, Neri Radas Habazin sutkinjom Županijskog suda u Zlataru, a Ljiljana Milina sutkinjom Županijskog suda u Sisku.

Zbog bolesti, odnosno zbog nedolaska odvjetnika odgođeni su stegovni postupci protiv sutkinje Zdenke Barinić-Čermeljić s Općinskog suda u Pagu i sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Silvije Sunčane Stubičar.

DSV je odlučio će zbog bolesti sutkinju Barinić-Čermeljić, koju se tereti da je više predmeta dovela do zastara, te da nije na vrijeme izrađivala sudske odluke, doći saslušati u Pag.

Protiv sutkinje Stubičar stegovni je postupak pokrenut zbog zlouporabe položaja, prekoračenja službene dužnosti i neurednog obnašanja sudačke dužnosti, te zbog neistinitih podataka u jednom ovršnom rješenju.

Pročitajte više