Dubravka Šuica objavila šturi popis svoje imovine

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

IMOVINA Dubravke Šuice posljednjih dana jedna je od glavnih političkih tema u zemlji.

Šuica i HDZ još od 2010. godine, kada se počela spominjati istraga Porezne uprave i USKOK-a, uporno izbjegavaju transparentno odgovoriti na pitanja o njenoj imovini.

Točno podrijetlo njene imovine javnosti tako nije poznato ni 2019. godine, a Plenković, umjesto da jednostavno objavi sve imovinske kartice Dubravke Šuice od 2000. godine, napada GONG jer ta pitanja postavlja.

Imovina Šuice postala zanimljiva i izvan granica Hrvatske

No nakon što je postala kandidatkinja za potpredsjednicu EP-a, priča o imovini Dubravke Šuice postala je interesantna i izvan granica Hrvatske.

Uoči saslušanja pred odborima EP-a Dubravka Šuica, kao kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije, objavila je izjavu o financijskim interesima. Riječ je o redovnoj proceduri, a objavljena lista, dostupna na stranicama EP-a, nije detaljna kao imovinska kartica.

Tako Šuica ima 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105,91 euro i 63 dionice HT-a. Jednak broj dionica HT-a posjeduje joj suprug.

Nekoliko kuća i zemljište

Što se tiče imovine, navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku u vlasništvu supruga, stan u Zagrebu koji je također na supruga, te kuću na Blidinju u BiH koja glasi na supruga. Navodi i kuću te zemlju na Pelješcu, a što je u djelomičnom vlasništvu supruga. No ni o čemu nema detaljnijih podataka pa se ne zna ni vrijednost ni veličina spomenutih kuća.

Također, spominje i firmu DUBE d.o.o. koja se bavila prijevozom na moru, a koja nije aktivna od 2016. godine.

Osim toga, spominje i kuću u Cavtatu koja je, kako piše, ostavština pokojnih roditelja. Ta kuća se, piše i to, gradi od 1988. godine.

Na samom kraju navodi i da joj je suprug umirovljeni pomorski kapetan.

Pročitajte više