Dubrovačka odvjetnica kandidirat će se za gradonačelnicu. Izbori su za dvije godine

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

DUBROVAČKA odvjetnica Viktorija Knežević danas je najavila svoju gradonačelničku kandidaturu. Rekla je kako na lokalne izbore, koji će se održati za dvije godine, izlazi kao nezavisna kandidatkinja.

"Na tim izborima želim pobijediti kandidata HDZ-a, ma tko god to bio. Znam kako su građani nezadovoljni smjerom u kojem ide naš grad i nadam se kako građani imaju povjerenja u to kako sam ja ta osoba koja je spremna i sposobna te ima znanja kako bih pobijedila štetnu politiku HDZ-a", izjavila je Knežević.

Poziva građane da zajedno osmisle bolji model za Dubrovnik

Objasnila je i kako kandidaturu objavljuje čak dvije godine prije održavanja izbora, odnosno na sredini drugog mandata aktualnog dubrovačkog gradonačelnika, HDZ-ovca Mata Frankovića, kako bi građani imali dovoljno vremena upoznati se s njom kao kandidatkinjom, ali i sa svim idejama koje predstavlja i politikama koje zastupa.

"I prije sam na neki način sudjelovala u političkim borbama, uglavnom tako što sam komentirala zbivanja u Dubrovniku i Hrvatskoj. S time ću i nastaviti, ali ću to ubuduće raditi studioznije, opsežnije i temeljitije", najavila je Knežević. Kandidatkinja za gradonačelnicu pozvala je građane da zajedno osmisle kvalitetniji model upravljanja gradom i pozvala najbolje među njima na sudjelovanje u tim naporima kako bi zajednički dokinuli eru klijentelizma i otvorili novo razdoblje za grad.

"Tražim i očekujem borbu za javne interese"

"U ovu bitku ulazim za pobjedu Dubrovnika kakav je nekad bio i kakav može biti. Tražim i očekujem borbu za javne interese nasuprot HDZ-ovoj borbi za njihove vlastite i interese uskih skupina koje njih okružuju", kazala je Knežević, a potom je prozvala i aktualnog gradonačelnika.

"Spremna sam poduzeti sve što je potrebno u ostvarenju tog cilja, pa i trpjeti udarce najgorih među nama. Vjerujem kako će aktualni gradonačelnik ovu moju najavu kandidature pokušati omalovažiti na neki način, možda ismijati, a učinit će to je nije spreman i sposoban za konstruktivan razgovor i fer borbu. Ali će je dobiti jer je to borba za javni interes", zaključila je Knežević.

Pročitajte više