Dubrovački prosvjednici fascinirani energijom HDZ-a samo da bi minirali prosvjede



"FASCINIRA nas količina energije koju je mladež HDZ-a kao i sama stranka uložila da se miniraju ovi prosvjedi u Dubrovniku", rekli su na posebnoj konferenciji za novinare Zoran Žuvela i Hrvoje Bubalo u ime Facebook grupe "Dosta, hoćemo promjene - Dubrovnik protiv Vlade". Podsjetimo, iz HDZ-a na račun prosvjeda u Dubrovniku, koji je okupio oko stotinjak nezadovoljnika radom Vlade Jadranke Kosor, stigle su optužbe kako je riječ o izrazima nezadovoljstva financiranog od SDP-a koji je dao i logističku podršku.

Vrijeđa ih povezivanje s oporbom

"Zapravo to nas vrijeđa. To povezivanje s oporbom. Mi smo građanska grupa", rekli su organizatori najavljujući novi prosvjed u četvrtak u 18 sati na dubrovačkom predjelu Pile. Jedina poveznica sa SDP-om zapravo je povezivanje s kontroverznim Nikšom Klečakom koji je svojedobno bio izbačen iz SDP-a da bi ga nedavnom odlukom vratili u tu stranku.

Klečak je svojih pet minuta slave dočekao svojedobno s Facebook grupom "mrzitelja Sanadera", a na stranicama Crne kronike našao se kada je tijekom redovite kontrole prometa 'napuhao' preko jednog promila alkohola, a u tome je vidio "urotu" SDP-a protiv njega.


"Klečak je preuzeo transparente i to je njegova jedina poveznica kao i činjenica da podupire prosvjede", rekli su dubrovački prosvjednici dodajući kako su prosvjedi zapravo stvar građanske dužnosti. Osim što će tražiti prijevremene izbore i smjenu aktualne državne vlasti, prosvjednici će izraziti i svoje nezadovoljstvo i lokalnom vlašću gdje su na čelu HNS-ovci i SDP zajedno s nezavisnom listom Pere Vićana.

Nisu kaznili odgovorne

Naime, prosvjednici su nezadovoljni radom gradonačelnika Andre Vlahušića prije svega kada se govori o golfu na Srđu, urbanističkim planovima. Stanjem u Vrtlaru i PGM Ragusi, ali i bivšom gradskom vlašću Dubravke Šuice koja je iza sebe ostavila aferu garaža i niz afera koja se nisu do kraja razjasnile.

"Sadašnja gradska vlast nije ispunila obećanja i nisu kaznili odgovorne za afere u gradu", kažu Dubrovčani dodajući da jedino podržavaju "Savez za građansku i etičku Hrvatsku", don Ivana Grubišića.

Pročitajte više