Dubrovnik tuguje za ljepoticom koja je poginula u Čolakovom Ferrariju

POLICIJSKIM očevidom na mjestu jučerašnjeg slijetanja i zapaljenja Ferrarija na autocesti kod Bosiljeva, gdje je smrtno stradala dvadesetogodišnja Dubrovčanka Ivana Obad, policija je ustanovila da je za nesreću odgovoran 26-godišnji zagrebački automobilist Marin Čolak koji je upravljao Ferrarijem.

Protiv njega će Županijskom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava, priopćila je danas karlovačka policija.

Podsjećamo, automobilistički as Marin Čolak teško je ozlijeđen, a suvozačica je poginula u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 12.15 sati na autocesti A6, nedaleko od čvora Bosiljevo u smjeru Rijeke. Čolak je u trenutku nesreće vozio svoj Ferrari te sletio s ceste. Čolaku je na mjestu nesreće pružena liječnička pomoć, nakon čega je prebačen u Opću bolnicu Karlovac.

Čolak, koji nije bio vezan, nakon udara je ispao iz automobila. Njegova suputnica nosila je sigurnosni pojas te je ostala zarobljena u gorućem automobilu.

Suvozačica izgorjela jer se Čolak utrkivao?

U priopćenju, bez navođenja imena, piše da je Čolak, vozeći lijevim trakom u pravcu Rijeke, na drugom kilometru autoceste A6 prelazio u desni prometni trak a da se prije toga nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je udario u Nissan zagrebačke registracije.

Tragovi kočenja pokazuju da je Čolakov Ferrari nakon udara nekontrolirano vozio po travi još stotinjak metara, nakon čega se zapalio. Požar su ugasili vatrogasci, a Ferrari je nakon toga ostao potpuno neprepoznatljiv.

Neslužbeno se doznaje kako policija razmatra mogućnost da je do nesreće došlo jer se Čolak na autocesti utrkivao sa spomenutim Nissanom, koji se zaustavio stotinjak metara dalje od mjesta izlijetanja s autoceste. Nissanom s kojim se Čolak prema neslužbenim informacijama utrkivao navodno je također upravljao jedan automobilist.

Marin Čolak vrlo je mlad počeo sudjelovati u utrkama u Njemačkoj i jedini je Hrvat koji je vozio za WTCC. U karijeri je vozio u Formula Renault i Seat Leon Cupra kupu, u kojem je 2008. godine bio viceprvak. Priliku za natjecanje u WTCC utrci dobio je nakon pobjede na Brands Hatchu.

Od Ivane se opraštaju i putem Facebooka

Više od pet tisuća ljudi - rodbine, prijatelja, sugrađana - od Ivane Obad oprostilo se putem Facebooka. Na društvenoj mreži osnovana je grupa pod nazivom R.I.P. Ivana Obad na čijem zidu članovi izražavaju sućut obitelji nesretno preminule djevojke te se uz suze s njom opraštaju.

"Da više ne postojiš ne možemo shvatiti, hoćemo te vidjeti, želimo te vratiti. U srcu tvoja slika..., a oči pune suza, na nebo ti šaljemo tisuće ruža... Sada skrivaš pogled na neku drugu stranu, vidimo se, kad naša srca stanu... Dok gledamo tvoju sliku iz oka nam suza pada i tiho kažemo Počivaj u miru, anđeo si sada!", riječi su oproštaja s Ivanom ostavljene na Facebook stranici.

Ivana je bila odlična studentica geološkog inženjerstva i manekenka koja je prošle godine proglašena ljepoticom godine prema izboru čitatelja portala dubrovački.hr.

Pročitajte više