Duterte opet šokira: Imam rođake u ISIS-u

Foto: FaH

FILIPINSKi predsjednik Rodrigo Duterte ne prestaje šokirati svojim izjavama. Ovaj put je rekao kako ima rođake na drugoj strani - odnosno u ISISU.

Podijelio je to s javnošću u sklopu svoje izjave u kojoj je zaključio kako se čini da je ISIS posvuda. Uslijedilo je to nakon dva nedavna bombaška napada nakon kojih je došlo do zaključka kako je ISIS prisutan u državi.

Imam rođake na drugoj strani

U intervjuu koji je dao za lokalni sajt Rappler, Duterte je rekao kako ima rođake koji su bili pripadnici lokalnih islamističkih separatističkih grupa, Islamističke oslobodilačke fronte Moro i Nacionalne oslobodilačke fronte Moro, te je potom dodao kako je čuo da su se neki pridružili ISIS-u.

Rekao je i kako još uvijek neće detaljno razgovarati o toj temi, ali i kako je o mogućnosti da je ISIS u državi, te da je o tome razgovarao i sa drugim svjetskim vođama.

Napadi na Filipinima

Na Filipinima je nedavno došlo do dvije eksplozije, od čega je jedna bila na noćnoj tržnici u gradu Davao pri čemu je ubijeno 14 i ranjeno 70 osoba u rujnu, dok je u eksploziji na Božić ispred crkve u regiji Cotabo ranjeno 13 osoba. Obje eksplozije su povezane sa ISIS-om.

Militantna skupina povezana sa ISIS-om je preuzela odgovornost za prvi napad, ali je vlada najprije istraživala lokalne narko kartele.
 

Pročitajte više