Dva napada na srpske turiste

DVA AUTOBUSA beogradskog autoprijevoznika Lasta napadnuta su u Rijeci i u Ravnoj Gori. Putnici autobusa na redovitoj liniji Pula-Beograd napadnuti su kada je u autobus ušlo više osoba i počelo maltretirati putnike, ali hrvatskoj policiji incident nije prijavljen.

Kako javlja B92, putnici dva autobusa prijevoznika "Lasta" napadnuti su u Rijeci i u Ravnoj Gori.

"U početku sam mislio da je neka šala. Oni su ušli sa riječima "gdje ste četnici", da ne psujem, imali su širok dijapazon psovki, i "mi smo ustaše iz Splita, sada ćemo  vas klati", "daj pištolj", i tako dalje. Onda su počeli maltretirati neke ljude, skidati im naočale, lomiti ih i bacati.", ispričao je za B92 Vladimir Banić, djelatnik RTS-a i jedan od putnika autobusa.

Pun autobus beogradske Laste bio je meta skupine mladića koji je stajao na odmorištu Ravna Gora nedaleko od Rijeke. No, vozač je nakon toga zaustavio autobus tek na granici i tada prijavio slučaj.

Zaposlenici Radio televizije Srbije koji su se vraćali sa snimanja u Istri izjavili su da su Hrvati bili dobri domaćini, a da su napada izazavali drogirani mladići, koji bi to napravili neovisno o nacionalnosti putnika.

Drugi autobus istog autoprijevoznika kamenovan je u Rijeci, međutim nije bilo ozlijeđenih.

Kontaktirali smo zamjenika glasnogovornika MUP-a, Igora Štefaneca, koji je Indexu kazao da ima istu informaciju, ali i da policija nije zaprimila nikakvu prijavu.

"Beogradski mediji su prenijeli tu informaciju, međutim očito je da su oni događaj prijavili tek prilikom prelaska granice. Nama je svaka minuta važna kako bi otkrili počinitelje, a nakon 5-6 sati vrlo je teško reagirati." - kazao je Štefanec.

Pročitajte više