Dva napadača na Abramova u pritvoru, treći pobjegao prema Srbiji

POLICIJA je uhitila dvoje osumnjičenika koje se povezuje sa jučerašnjim ubojstvom 23-godišnjeg creskog studenta Aleksandra Abramova. Neslužbeno se doznaje da se radi o Dariju Saviću (24) i Dariju Cupaću (21). Treći osumnjičeni Dušan Cupać (21) navodno je uspio prijeći granicu s BiH, te se zaputio prema Srbiji iz koje je prije dvije godine došao u Rijeku. Cupać je rodom iz okolice Zadra, ali za vrijeme Domovinskog rata vratio se u Srbiju gdje je živio do 2007. godine pa se pretpostavlja da ima dvojno državljanstvo, što znači da, ukoliko je stigao do Srbije, neće moći biti izručen.

> U centru Rijeke ubijen 23-godišnji student s Cresa

Riječka policija je priopćila da je zbog ubojstva uhitila dvojicu Riječana starih 21 i 24 godine, a treći osumnjičeni je još uvijek u bijegu. Tijekom istrage je otkriveno kako se ubojstvo dogodilo oko 3:30 zbog prethodne svađe i naguravanja između Aleksandra i trojice osumnjičenih. Bratići Cupać i Dario Savić Aleksandra su napali bez ikakvog razloga, najprije verbalno, a zatim i fizički. Policija je potvrdila kako razlog napada nije bilo razbojništvo, već su tri nasilnika jednostavno tražila žrtvu.

Aleksandar pokušao pobjeći, ali ubojice su ga sustigli

Prvi sukob se dogodio ispred ugostiteljskog objekta "Hambi" na Trgu Ante Starčevića u Rijeci. Aleksandar je od napadača pokušao pobjeći, no oni su ga stigli na Trgu svete Barbare te su ga izudarali rukama i nogama "i drugim dijelovima tijela". Nesretni se mladić pokušao obraniti, prilikom čega je navodno i lakše ozlijedio jednog napadača, ali to ga nije spasilo. Aleksandar je umro od rana na glavi, zbog kojih se ugušio u vlastitoj krvi, što je potvrđeno i obdukcijom. Iako su policija i Hitna pomoć na mjesto nesreće stigli vrlo brzo, nije mu bilo pomoći.

Osumnjičeni su ranjenog mladića ostavili na podu te su pobjegli sa mjesta zločina i pokušali prikriti tragove koji bi ih mogli povezati sa ubojstvom, ali nisu dobro "počistili dokaze". Policija je pronašla većinu predmeta i tragova koji osumnjičene povezuju sa ubojstvom. Dvojica mladića su oko 18 sati privedeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Sudac im je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru, a istražni zahtjev bit će podignut u ponedjeljak. Za odbjeglim Cupaćem, koji je prvooptuženi za Aleksandrovo ubojstvo, vjerojatno će biti raspisana tjeralica. Dario Savić se pred istražnim sucem branio šutnjom, a Dario Cupać je rekao da nije kriv za Aleksandrovu smrt.

Pronađena krvava odjeća u stanovima napadača

Ubojstvo se dogodilo nadomak Korzu na kojem je prošle noći bilo mnogo ljudi zbog velikog broja koncerata koji su se događali u gradu. Zbog toga je policija uspjela tako brzo privesti napadače jer su, osim forenzičkih dokaza, imali i iskaze brojnih svjedoka. No, presudan je ipak bio rad forenzičkih stručnjaka, koji su imali pune ruke posla, s obzirom na brojne krvave tragove koji su ostali iza napadača.

Policija je još jučer poslijepodne otkrila identitet ubojica, te su zatraženi nalozi za pretres njihovih stanova. Pretresom je pronađena krvava odjeća koju su napadači nosili kad su do smrti premlatili Abramova. No, Dušan Cupać ipak je uspio pobjeći, a iz policije se doznaje kako je sa sobom ponio i sve tragove koji bi ga mogli povezati s ubojstvom. Bratići Cupać ranije nisu imali problema s policijom, dok Savić u svom dosjeu ima prijave zbog razbojništva.

Suzana Ritz: Da se preživi treba puno snage. Nadam se da će je Aleksandrova obitelj naći

Prijatelji i poznanici Aleksandra Abramova danas su na mjestu gdje je ubijen ostavljali cvijeće i palili svijeće. Njegovi su prijatelji također na Facebooku otvorili grupu u njegovu čast. U grupu se već učlanilo više od 4.000 ljudi, a Aleksandrovi prijatelji preko nje su poručili da je "svima koji ga znaju umro jedan dio njih".

Mnogi su na "zidu" Facebook grupe posvećene Aleksandru ostavili poruke i izrazili sućut njegovoj obitelji, ali posebno se ističe poruka Suzane Ritz, majke Luke Ritza, koja najbolje zna kakav je osjećaj izgubiti sina. "Ne znam što napisati. Da se preživi, treba puno snage. Nadam se da će je Aleksandrova obitelj naći. Još jedna velika suza i tuga u mom srcu", napisala je Suzana Ritz.

Pročitajte više