Dva neonacista planirala atentat na Baracka Obamu

AMERIČKA Vlada objavila je kako je spriječila urotu protiv demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obame, na kojeg su dva neonacistička skinheadsa planirala atentat, javljaju strani mediji.

Sudski dokumenti koji su danas otkriveni javnosti pokazuju kako su dva neonacista planirala opljačkati trgovinu oružjem, te se tako opskrbiti za ubojiti pokolj po cijelom SAD-u, čija je finalna žrtva trebao biti Obama. Agent specijalne službe u Nashvilleu Jim Cavanaugh otkrio je kako su dva skinheadsa planirala vatrenim oružjem ubiti 88 crnaca, te još 14 ubiti odsijecanjem glava. Brojevi 88 i 14 simbolični su među zajednicom koja njeguje ideju o superiornosti bijele rase.

Njihova ideja bila je krenuti na svojevrsnu ubilačku odiseju po Americi koja bi završila tek ubojstvom Baracka Obame. "Rekli su kako će to biti njihov posljednji čin - ubojstvo senatora Obame. Nisu vjerovali da će im to uspjeti, smatrali su kako će poginuti u pokušaju atentata, ali ipak su željeli pokušati", kaže Cavanaugh.

McCain najavio veliki povratak i pobjedu

Obama je u međuvremenu ušao u posljednji tjedan produžene predsjedničke kampanje u SAD-u, te je pred biračima u Ohiju održao govor u kojem je Johna McCaina nazvao "tek malo boljim klonom Georgea Busha". Govor u Ohiju održao je i McCain, koji je najavio veliki povratak i svojim biračima obećao pobjedu. McCain kaže kako njegov demokratski konkurent planira potrošiti "još trilijune dolara", te je porekao svoju raniju izjavu da dijeli neke ekonomske filozofije Georgea Busha.

"Ni ja ni Obama se ne slažemo s Bushevom ekonomskom politikom. Ali moj je pristup staviti trošenje novca pod kontrolu", rekao je McCain i objasnio kako je razlika između njega i Obame u tome što "Obama smatra da su porezi preniski, dok ja mislim da ljudi troše previše novca". McCain tvrdi kako će njegova politika stvoriti milijune novih radnih mjesta, zaštititi imovinu građana i stabilizirati burzu.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više