Dva postrojenja Petrokemije u zastoju zbog kvara

Ilustracija: Nikola Cutuk/PIXSELL

IZ KUTINSKE Petrokemije su izvijestili da su postrojenja za proizvodnju amonijaka i uree obustavljena zbog tehničkog kvara.

Očekivani povratak u rad, kako navode, uslijedit će nakon procjene i otklanjanja kvara.

"Ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine svih mineralnih gnojiva potrebnih za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta", istaknuli su iz Petrokemije.

Ostvarena dobit

Prema ranije objavljenim podacima, Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 19 milijuna kuna, znatno manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 315 milijuna kuna.

Ukupni poslovni prihodi Petrokemije d.d. u prvih devet mjeseci iznosili su 1.5 milijardi kuna i porasli su sedam posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

"Rezultat Petrokemije d.d. u prvih devet mjeseci ove godine pod utjecajem je veće cijene prirodnog plina, veće cijene naknada za emisiju ugljičnog dioksida (CO2) te niže potražnje na tržištu. Negativni utjecaji djelomično su ublaženi većim prodajnim cijenama mineralnih gnojiva te provedenim mjerama učinkovitosti", kazao je u komentaru izvješća predsjednik Uprave Davor Žmegač.

Pročitajte više

 

Pročitajte više