Zbog krijumčarenja 10 migranata u Slavonskom Brodu pritvorena dvojica Srba i Mađar

Ilustracija: Hina 

DVOJICA državljana Srbije u dobi od 33 i 25 godina te 26-godišnji državljanin Mađarske završili su u policijskom pritvoru zbog sumnje da su u Hrvatsku prokrijumčarili 10 ilegalnih migranata, doznaje se u MUP-u.
 
Automobile s ilegalnim migrantima policija je zaustavila jučer prijepodne na autocesti A3 kod Sredanaca, u Brodsko-posavskoj županiji, "u okviru policijskih nadzora sprječavanja nezakonitih migracija, krijumčarenja raznih roba i predmeta te pronalaska počinitelja kaznenih djela i prekršaja".
 
U kombiniranom vozilu, kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Srbije), nalazilo se 10 stranaca pa je policija posumnjala da se radi o osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku. U osobnom automobilu, kojim je upravljao 26-godišnjak (državljanin Mađarske), kao putnik se nalazio 25-godišnjak (državljanin Srbije), kažu u policiji.
 
Stranci nezakonito ušli u Hrvatsku
 
Policijske sumnje potvrđene su kada je utvrđeno da se radi o šest državljana Pakistana te po dva državljana Iraka i Irana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz Srbije. Stranci su predani policiji u Bajakovo na daljnje postupanje.
 
Policijski službenici su 33-godišnjaka, 26-godišnjaka i 25-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo protuzakonitog uzlaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, koje će tijekom dana predati u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje, izvijestila je policija.

Pročitajte više