Dva tjedna nakon pariškog pokolja: "I dalje ćemo živjeti i smijati se, unatoč ožiljcima koje imamo"

Screenshot: BFMTV

DVA TJEDNA nakon pariškog pokolja, u kojemu je 130 osoba izgubilo život, njihovi obitelji, prijatelji i kolege pokušavaju ispočetka izgraditi svoje živote. NY Times donosi priču o ljudima koji su izgubili bliske oosbe u restoranu La Belle Equipe gdje je poginulo 19 osoba.

Vlasnik kafića Grégory Reibenberg je Židov, a bio je oženjen za muslimanku iz Alžira, Djamilu Houd koja je umrla na njegovim rukama tog petka 13. Reibenberg je ostao sam s njihovom 8-godišnjom kćerkom. Nakon što je pokopao suprugu, smogao je hrabrosti i vratio se u kafić: "Zatvaranje ne dolazi u obzir. Moramo i dalje ići na koncerte, moramo sjediti na terasa. Možemo se i dalje smijati unatoč ožiljcima na našim licima. Živjet ćemo s tim ožiljcima i neće nas spriječiti da budemo sretni. Nemamo drugog izbora.".

Khaled i Abdallah izgubili dvije sestre


U kafiću su radili i članovi obitelji Saadi, 35-godišnja Hodda koja je te večeri slavila rođendan te Khaled. Zbog slavlja u kafić je osim njenih prijatelja došla i njena sestra Halima, 37-godišnjakinja koja je imala dvoje djece. Halima je ubijena s dva metka u leđa, umrla je na licu mjesta, dok je Hodda teško ranjena te je kasnije preminula u bolnici. Njihov brat Khaled koji je bio s njima još je u šoku i još uvijek se nije vratio na posao. On je obje sestre nakon pucnjave pokušao oživjeti.


"Mi smo dvostruke žrtve. Teroristi su ubili moje sestre, a prema nama muslimanima stvorili još veću mržnju. Ti huligani, oni nisu muslimani, oni ubijaju sve, mrzim ih. Kakvo je to herojstvo upucati djevojku u leđa", priča četvrti brat Abdallah Saadi koji u vrijeme pucnjave nije bio u Francuskoj.

Obitelj Saddi imala je osmero braće i sestara, koji su rodom iz Tunisa, a njihovi roditelji došli su u šezdesetim godinama prošlog stoljeća u Francusku.
 

 

Pročitajte više