Dvije bebe, mnogo mladih i srpska doktorica među 102 mrtvih u Christchurchu, 226 je nestalih

POLICIJA je objavila kako su spasioci otkrili 102 tijela u potresom razrušenom novozelandskom gradu te da je 226 ljudi nestalo. "Jako samo zabrinuti za nestale", rekao je šef lokalne policije medijima. Pretpostavlja se da će broj mrtvih biti i veći.

"Strah nas je da mnoge od osoba za kojima se i dalje traga nisu preživjele potres", rekao je policijski načelnik Dave Cliff dodavši kako mnoge žrtve još nisu uspjeli identificirati zbog stanja u kojima su leševi pronađeni.

Kako javlja Timaru Herald među poginulima su i dvije bebe, jedna u dobi od devet mjeseci i jedna stara pet mjeseci. Pretpostavlja se da je mrtvo i 87 studenata te njihov 21 gost, koji su se nalazili unutar zgrade Canterbury Televisiona (CTV) koja se srušila. Oni se zasad nalaze na popisu nestalih. "Ne izgleda dobro, ali mi ne gubimo nadu. Komad po komad cigle ćemo izvlačiti dok ne pronađemo sve", izjavio je domar zgrade.

Srpska doktorica Tamara Cvetanov među žrtvama je strašnog potresa koji je pogodio novozelandski Christchurch. Kako javlja Blic ona je u trenutku potresa bila u zgradi CTV-a, te je ostala zakopana u ruševinama. Bila je živa skoro 12 sati nakon jakog potresa no spasioci nisu uspjeli doći do nje i spasiti je prije nego ju je usmrtilo nekoliko naknadnih podrhtavanja tla.

Pročitajte više