DVIJE IZLOŽBE U DUBROVAČKOJ UMJETNIČKOJ GALERIJI

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik večeras su istodobno otvorene dvije izložbe "Dubrovački likovni trenutak slikarstvo i kiparstvo" te "Novi postav iz fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik".

Prva izložba obuhvaća 91 rad od 52 dubrovačka slikara i kipara, koje je odabrao tročlani žiri likovnih stručnjaka u sastavu Tonko Maroević, Zvonimir Mrkonjić i Igor Zidić.

Za izložbu, za koju su se mogli konkurirati svi Dubrovčani koji se bave likovnom umjetnošću, prijavilo se oko sto autora. Kako je na otvorenju istaknuo ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Antun Maračić, izložba pokazuje visoku razinu kvalitete većine odabranih autora i izloženih radova, razinu koja bi zadovoljila i mnogo veća kulturna središta.

Druga izložba obuhvaća 40-ak velikih imena hrvatske umjetnosti, autore od kraja 19. do 21. stoljeća. Zastupljene su slike i skulpture pionira i klasika hrvatske moderne, poput Bukovca, Medovića, Meštrovića, Becića, Kraljevića, Kršinića, Dulčića, pa sve do mladih suvremenika kao što su Duje Jurić i Igor Rončević.

Obje izložbe bit će otvorene do 9. svibnja.

(Hina) xhš ydd

Pročitajte više