Dvoje odraslih i 4 djece pronađeno mrtvo u Kanadi. Osumnjičen tinejdžer sa Šri Lanke

Foto: Profimedia

Policija u Ottawi priopćila je da je nakon jučerašnje smrti dvoje odraslih i četvero djece u kući u južnom dijelu Ottawe uhićen 19-godišnji mladić. Febrio Dezoysa optužen je u šest točaka za ubojstvo prvog stupnja i jednu točku za pokušaj ubojstva, objavila je policija Ottawe. Osumnjičenik je državljanin Šri Lanke, a vjeruje se da je bio u Kanadi kao student.

Policija je identificirala jednu od odraslih žrtava kao 35-godišnju Darshani Banbaranayake Gama Walwwe Darshani Dilanthika Ekanyake. Ozlijeđen je i njen suprug koji je u bolnici u stabilnom stanju. Njihovo četvero djece u dobi od dva mjeseca do sedam godina također je pronađeno mrtvo, rekla je policija, a ubijen je i 40-godišnji Amarakoonmubiayansela Ge Gamini Amarakoon.

Utvrđuje se odnos ubojice i žrtava

Nije odmah objavljeno kako su žrtve umrle, ali je gradonačelnik Ottawe nazvao slučaj "višestrukim ubojstvom". Visoko povjerenstvo Šri Lanke u Ottawi priopćilo je da su žrtve bile obitelj državljana Šri Lanke. Visoka komisija rekla je da je u kontaktu s rodbinom u glavnom gradu zemlje, Colombu.

Policija je pozvana u dom u četvrti Barrhaven oko 23 sata u srijedu navečer, a osumnjičenik je ubrzo nakon toga uhićen. Šef policije Ottawe Eric Stubbs rekao je lokalnim radio postajama da policija ne vjeruje da su ubojstva rezultat nasilja u obitelji, ali da još uvijek pokušavaju utvrditi odnos između osumnjičenika i žrtava.

Don Perera, susjed, rekao je da je upoznao obitelj koja je živjela u kući prošle jeseni na zabavi za Noć vještica u obližnjoj katoličkoj osnovnoj školi. Rekao je da je otac iz Šri Lanke. Shanti Ramesh, koja živi preko puta, rekla je da je sa svog balkona vidjela muškarca kako sjedi na prilazu kuće i viče prije nego što su stigla dva policajca i odvela ga.

Gradonačelnik: Ovo je jedan od najšokantnijih incidenata u našoj povijesti

U četvrtak ujutro, pet policijskih automobila bilo je parkirano na ulici i na prilazima u blizini kuće, koja se nalazila usred kuća u nizu. Gradonačelnik Ottawe Mark Sutcliffe nazvao je incident "jednim od najšokantnijih incidenata nasilja u povijesti grada".

"Bio sam shrvan kada sam saznao za višestruka ubojstva u Barrhavenu, jedan od najšokantnijih incidenata nasilja u povijesti našeg grada", rekao je Sutcliffe u objavi na društvenim mrežama. "Ponosni smo što živimo u sigurnoj zajednici, ali ova vijest je uznemirujuća za sve stanovnike Ottawe", dodao je.

Istražitelji su rekli da traže sve snimke nadzornih kamera, zvona na vratima ili nadzorne kamere od stanovnika, posjetitelja i tvrtki koji su možda bili na tom području u vrijeme incidenta. Ova tragedija dogodila se samo nekoliko tjedana nakon što su tijela troje djece i dvije žene pronađena na različitim, a muškarac koji se dovodi u vezu s događajem je uhićen.

Pročitajte više