Dvojica kamiondžija iz Srbije pokušala u Hrvatsku prošvercati cigarete

U RAZMAKU od samo nekoliko sati dvojica su vozača kamiona srpskih registarskih oznaka preko graničnog prijelaza na Bajakovu u Hrvatsku ilegalno pokušala unijeti veću količinu neprijavljenih cigareta, potvrdila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, hrvatski carinici i policajci su u kamionu srpskih registarskih oznaka, kojim je nešto prije 16 sati na Bajakovo stigao 40-godišnji državljanin Srbije, pronašli 190 kutija skrivenih cigareta koje je muškarac pokušao ilegalno unijeti u zemlju.

Tek koji sat kasnije, oko 21.30 sati, na granični prijelaz je stigao još jedan kamion srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Srbije. I u tom su kamionu carinici i policajci otkrili ilegalnu pošiljku od 340 kutija cigareta skrivenu u tovarnom prostoru.

Obojica kamiondžija su uhićena i nad njima je provedena kriminalistička istraga zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, te će protiv obojice biti podnesene kaznene prijave Općinskom državnim odvjetništvu u Vinkovcima.

Pročitajte više