Dvojica pirotehničara smrtno stradala pri razminiranju

U TRAGEDIJI koja se nešto poslije 13 sati dogodila pri razminiranju u blizini Slavonskog Broda poginuli su pirotehničari 32-godišnji Siniša Brizar i 46-godišnji Antun Kelić, obojica iz Slavonskog Broda, rekla je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Ljiljana Valinčić, koja je zajedno s istražnim sucem Mirkom Svirčevićem obavila očevid.

Dvojica pirotehničara tvrtke "Tehnoelektro" iz Oriovca poginula su pri razminiranju obalnog pojasa rijeke Save, samo nekoliko kilometara nizvodno od središta Slavonskog Broda, od eksplozije protupješačke odskočne mine PROM1.

Pirotehničari su radili na pretraživanju nepristupačnog terena na ušću potoka Glogovica u rijeku Savu. Nakon što je protuminski detektor reagirao jedan se od njih sagnuo da provjeri o čemu je riječ. U tom trenutku na visini oko 80 centimetara došlo je do eksplozije mine od koje su obojica poginula.

Poginuli pirotehničari bili su zaposlenici tvrtke "Tehnoelektro" iz Oriovca koja od prosinca prošle godine radi na razminiranju 116.000 četvornih metara obalnog pojasa rijeke Save, samo nekoliko kilometara nizvodno od Slavonskog Broda. Obojica su imala višegodišnje iskustvo i radili su na razminiranju širom Hrvatske.

Inače, djelatnici oriovačke tvrtke upravo su ovih dana posao razminiranja na tom području privodili kraju.

Pročitajte više