DVOR NA UNI: otvoren dječji vrtić "sunce"

U Dvoru na Uni danas je svečano otvoren obnovljen Dječji vrtić "Sunce", obnovu kojega su s oko 70 tisuća dolara financirale američka i japanska vlada te Europska komisija.

Dječji vrtić su otvorili američki veleposlanik Ralph Frank, veleposlanik Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenburger i japanski veleposlanik Kaname Ikeda.

Trojica su veleposlanika u pratnji dvorskog općinskog načelnika Nikole Carića i sisačko-moslavačkog dožupana Ivana Šanteka obišli i obnovljeno vodocrpilište cjevovoda u Matijevićima kod Dvora na Uni na granici s Bosnom i Hercegovinom. U vodocrpilište je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID-a) uložila oko 170.000 dolara.

Američki veleposlanik Frank istaknuo je kako je njegova vlada proteklih godina u obnovu komunalne infrastrukture u dvorskoj općini uložila oko dva milijuna dolara, a od 1992. do sada u razvoj demokratskih institucija, povratak izbjeglica i razminiranje u Hrvatskoj više od 340 milijuna dolara.

Svečanostima je nazočio i ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivo Banac, koji je u ime Vlade zahvalio na pomoći za izgradnju objekata na tim pograničnim i ratom stradalim područjima.

(Hina) malj dd

Pročitajte više