ECDL fondacija Algebri odobrila prvi hrvatski ECDL e-learning

IZ ECDL fondacije iz Dublina stigla je službena potvrda Hrvatskom Informatičkom Zboru kojom e-learning seminari Učilišta Algebra postaju službeni seminari za pripremu polaganja ECDL ispita.

Ovo je prvi multimedijalni i interaktivni ECDL e-learning sadržaj koji je dobio takvo službeno odobrenje, a razvijen je u Hrvatskoj.

Navedeno odobrenje za Algebru predstavlja značajno priznanje kvaliteti i stanovita je kruna višegodišnjeg rada na razvoju interaktivnih edukacijskih sadržaja za učenje. Odobreni e-learning sadržaj predstavlja službeni edukacijski materijal za pripremu polaznika za polaganje međunarodnih ECDL ispita u cilju stjecanja ovog vrlo traženog certifikata, stoji u priopćenju učilišta.

Nastavni sadržaj koji je razvila Algebra predviđen je za pripremu ECDL ispita, no prije svega i kao interaktivno sredstvo za samoučenje koje polazniku daje priliku da samostalno, koristeći e-learning savladava gradivo i priprema se za ispite.

Odobrenje se odnosi na sadržaj četiri ECDL modula koji omogućuju stjecanje ECDL Start certifikata. Edukacijski sadržaj je moguće koristiti bilo kroz Internet infrastrukturu na portalu http:elearning.algebra.hr bilo korištenjem myCDL edukacijskih paketa na CD mediju koji ne zahtijevaju spajanje na Internet.

"Ovu međunarodnu potvrdu doživljavamo kao objektivan dokaz kvalitete i primjenjivosti našeg sadržaja koji su do sada već prepoznale tisuće korisnika kako e-learning portala tako i myCDL paketa" - izjavio je Mislav Balković, ravnatelj Učilišta Algebra.

Pročitajte više