Egipatska policija traga za Pakistancima kao mogućim autorima

Egipatska policija traga za šest palestinskih osumnjičenika koji bi mogli biti počinitelji subotnjih bombaških napada u tamošnjem turističkom središtu Šarm elŠeiku u kojima je poginulo najmanje 88 ljudi.

Policija je njihove portrete postavila u policijskim postajama diljem područja Šarm el-Šeika, a prema najavama, istražuje se je li jedan od osumnjičenih poginuo pri napadu na hotel Ghazaleh Gardens.

Egipatske snage sigurnosti krenule su nakon atentata u potragu za napadačima, uhitivši više desetaka osoba na Sinajskom poluotoku, kako navode sigurnosni izvori.

Među uhićenima su muškarci koji su nedavno pušteni na slobodu pošto su bili pritvoreni u sklopu istrage o atentatima od 7. listopada 2004. u Tabi, u kojima su život izgubile 34 osobe.

Odgovornost za napade kojih su mete bile hotel, parking i tržnica u starom dijelu grada, preuzela je skupina povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom.

Šarm el-Šeik, biser egipatskog turizma, redoviti je domaćin međunarodnih konferencija i summita, osobito o miru na Bliskom istoku. Egipatski predsjednik Hosni Mubarak tamo ima rezidenciju u kojoj boravi jedan dio godine primajući goste.

(Hina) xdam ynab

Pročitajte više