Ekipa filma "Amelie" ponovno na okupu

EKIPA francuskog filma "Amelie", koji je privukao 20 milijuna gledatelja diljem svijeta, ponovno će se okupiti na snimanju novog dugometražnog filma, doznaje se od američke tvrtke Warner, producenta filma i njegova distributera u svijetu.

Redatelj Jean-Pierre Jeunet naći će se 4. kolovoza sa svojom Amelie Poulain (Audrey Tautou) radi snimanja filma "A very long engagement" (Vrlo duge zaruke), adaptacije romana francuskog pisca Sebastiana Japrisota.

Film koji će stajati 46 milijuna eura - što je najveći proračun tvrtke Warner za francuski film - snimat će se s francuskim glumcima.

"Vrlo duge zaruke" priča je o tužnoj potrazi Mathilde (Audrey Tautou) za zaručnikom koji je nestao tijekom Prvog svjetskog rata. Još nije poznato tko će biti partner Audrey Tautou.

"Mathilde je baka Amelie Poulain ili Amelie u drugom životu", kaže Jean-Pierre Jeunet. Naslov filma mogao bi biti "Amelie odlazi u rat".

"Čekao sam ovaj trenutak deset godina. Japrisotova knjiga je predivna ljubavna priča, priča o nadi i volji. Mogu pročitati kraj knjige deset puta zaredom i deset puta ću plakati", kazao je Jeunet.

Pročitajte više