Eksplodirala mina? Kod Obrovca stradali češki turisti, dijete poginulo

Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas je oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Dvije ženske osobe kolima hitne medicinske pomoći prevezene su u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti, pristupit će se provođenju očevida. Iz policije su za Index rekli da trenutno ne mogu dati više informacija o događaju.

Prema neslužbenim informacijama, budući da je eksplozija bila na otvorenom prostoru, postoji mogućnost da se radi o zaostalom minskom sredstvu.

Stradali turisti iz Češke?

Zadarski.hr piše da je, prema neslužbenim informacijama, navodno riječ o obitelji iz Češke koja se zaustavila automobilom na području Bilišana, uz samu cestu. Razlog je, navodno, bio kvar na vozilu. 

U tom trenutku došlo je do eksplozije koja je završila tragedijom. Što je eksplodiralo, za sada nitko ne želi nagađati. 

O događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo u Zadru. Županijska cesta ŽC-6025, Bilišane - Bogatnik, od 20.05 sati zatvorena je za sav promet te se vozače savjetuje da koriste druge zaobilazne pravce.

Više informacija očekuje se tijekom jutra

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.