VIDEO Elon Musk: Roboti će šetati ulicama i ubijati ljude ako ih ne spriječimo

Foto: FAH
 
ELON Musk je na National Governors Association (NGA) Summer Meeting u Rhode Islandu umjetnu inteligenciju nazvao "najvećim rizikom s kojim se suočavamo kao civilizacija".
 
"Sve dok ljudi ne ugledaju robote kako šeću ulicom i ubijaju ljude, ne znaju kako bi reagirali jer im je sve to nestvarno. Umjetna inteligencija je rijedak slučaj u kojem moramo biti proaktivni s regulacijom, umjesto reaktivni. Smatram da će biti prekasno ako reaktivno reagiramo na umjetnu inteligenciju", izjavio je Musk pred nekoliko stotina američkih guvernera.
 
 
"Za 20 godina svi će imati automobile koji će sami voziti"
 
"Obično se pravila uvode tek nakon što se dogodi gomila loših stvari i javnost počne zazivati reakciju, a godinama kasnije uspostavlja se i regulatorna agencija za industriju. To traje vječno. Takav način se u prošlosti pokazao kao loš, ali se nismo našli u situaciji u kojoj je nešto predstavljalo temeljni rizik za postojanje civilizacije. Umjetna inteligencija je najveći rizik za preživljavanje ljudske civilizacije", rekao je Musk.
 
"Prvo bismo trebali naučiti što je moguće više kako bismo mogli razumjeti prirodu cijele stvari", dodao je Musk te komentirao i temu električnih automobila. Uvjeren je da će kroz 20 godina svi imati automobile koji će sami voziti.

Pročitajte više