Elvis Šopić priznao ubojstvo taksista iz Murvice

ELVIS ŠOPIĆ je zadarskoj policiji priznao da je ubio taksista Igora Čustića. Motivi njegova monstruoznog čina još uvijek nisu poznati, a policiji je navodno rekao da je u trenutku ubojstva bio sam u automobilu.

Javio je to portal ezadar.hr. Šopić je Ćustića navodno ubio iz sačmarice, koju je policija sinoć uz njegovu pomoć i pronašla. Šopić je policiju, kako javlja portal, odveo do mjesta gdje je bacio pušku, no još uvijek ne želi priznati da je nakon ubojstva zapalio Ćustića u automobilu.

> Taksist koji je sa Ćustićem bio prije ubojstva: Bio je prva liga od čovjeka

Taksista iz Murvice, kako se dosad pretpostavljalo, ubio je mladić u ranim dvadesetim godinama koji ima govornu manu, doznalo se nedugo nakon brutalnog ubojstva nesretnog 30-godišnjaka. Policija je od tada privela petoricu muškaraca na ispitivanje, a među njima i braću E. Š.  i D.  Š. iz sela Raštević.

Protiv njih još uvijek nisu podignute kaznene prijave. Trojica su osumnjičenika navodno iz Raštevića. Sve je, kako se čini, izvjesnije kako je počinitelj mučkog ubojstva jedan od njih, tj. Raštevićanin s govornom manom, koji je i zadržan u policiji. Policija je starijeg brata nakon kriminalističke obrade navodno, naime, pustila kući, dok su mlađeg zadržali u pritvoru.

Detaljnije informacije policija će, kako je najavljeno, iznijeti na konferenciji za novinare koja će biti održana u 14 sati. Na konferenciji bi trebali biti iznijeti i rezultati obdukcije tijela ubijenog Ćustića.

Kako je Ćustićev kolega Srećko Pavić kazao za medije, te je kobne večeri s njim sjedio u automobilu, čekajući pozive na vožnju. Nešto prije ponoći prišao im je muškarac u ranim dvadesetim godinama, koji je na glavi imao kapuljaču i mucao je. Pitao ga je za prijevoz do Korlata, ali mu je ovaj rekao da nije njegov red, nakon čega je Ćustić preuzeo vožnju.

Tijekom vožnje taj je muškarac mobitelom nazvao svog prijatelja, kojega su pokupili putem te su zatim krenuli prema Korlatu. Kada su došli tamo, dvojica muškaraca su, kako se pretpostavlja, zatukli taksista do smrti. Nakon toga su zapalili automobil i taksista u njemu. Oko pola sata kasnije policiji je dojavljeno o zapaljenom vozilu u kojem je ubrzo otkriven stravičan prizor, karbonizirano Ćustićevo tijelo.

Prema nekim podacima, Ćustić je posljednji put viđen u Murvici kod Zadra oko 23.40 sati, gdje je na benzinskoj postaji točio benzin. Nadzorne kamere s benzinske postaje u automobilu snimile su dvojicu putnika, no oni se navodno ne vide kroz prozorsko staklo.

Ćustićevo tijelo bilo je toliko karbonizirano da istražni sudac nije sa sigurnošću mogao reći kako je umro prije nego se obavi obdukcija.

R.I.
Foto: eZadar/RTL VIjesti/057Info

Pročitajte više