Emirates stigao u Hrvatsku, na Tuđmana sletio prvi avion iz Dubaija

Foto: FaH

IZ MEĐUNARODNE zračne luke u Dubaiju jutros je poletio prvi let Emiratesa prema Zagrebu. Hrvatska je tako postala 39. europska destinacije ovog zračnog prijevoznika.

Let EK129 u Zagreb je stigao u 12.10, deset minuta prije predviđenog vremena. Povratni let, EK130, iz Zagreba polijeće večeras u 15.35. Avion B777-300ER, koji će letjeti do Zagreba, ima osam apartmana prve klase, 42 sjedala u poslovnoj klasi i 310 mjesta u ekonomskoj.

Arapski prijevoznik Hrvatsku će povezati ne samo s Azijom, nego i s Australijom. U lipnju, objavili su, imaju zabilježene rezervacije iz 36 različitih zemalja.

Tajming se poklapa s početkom sezone


Tajming Emiratesova dolaska u Hrvatsku poklapa se s početkom ljetne sezone. Turisti će htjeti vidjeti hrvatsku prijestolnicu, uživati u njenoj arhitekturi 19. stoljeća, parkovima, kazalištima, muzejima i umjetničkim galerijama, piše Gulf Business.

Smatraju da će podjednako važan biti i prijevoz tereta jer Hrvatska je prepoznatljiva po voću i povrću, a očekuju i pošiljke farmaceutskih proizvoda, navodi taj portal.

Emirates gradi svoju mrežu u Istočnoj Europi i na Balkanu, a u našem susjedstvu leti još i u Budimpeštu, piše Gulf Business.

Pročitajte više