Englez bio ljut na susjedu zbog smeća. Ulio benzin u njen stan, zapalio nju i djecu

Foto: Facebook

MUŠKARAC iz Engleske, koji je ubio majku i njezine dvije male kćeri zapalivši im stan tako što je nalio benzin u njihov poštanski sandučić, proglašen je krivim za trostruko ubojstvo. Jamie Barrow je 20. studenog prošle godine namjerno uzrokovao požar u stanu Fatoumatte Hydare u naselju Clifton, Nottingham. 

U požaru su odmah poginule Fatimah (3) i Naeemah (1), dok je njihova majka preminula u bolnici dva dana kasnije zbog posljedica udisanja dima. Barrow (31) je već priznao ubojstvo iz nehaja, no porota ga je danas jednoglasno proglasila krivim za namjerno ubojstvo i za podmetanje požara, piše Daily Mail.

"Nisam znao da su u stanu" 

Tužitelji su tijekom suđenja argumentirali da se Barrow opušteno udaljio od objekta nakon što je izbio požar te da je znao da su žrtve kod kuće jer su dječja kolica bila ispred vrata, a u hodniku upaljeno svjetlo. Također su kazali da se opetovano žalio na smeće koje ostavljaju ispred stana. 

Optuženi je popio sedam ili osam limenki piva prije nego što je podmetnuo požar te nije ništa učinio kako bi pomogao Fatoumatti i njenim kćerima koje su bile u stanu na prvome katu, kazali su tužitelji. Barrow je tijekom suđenja rekao da ne može objasniti zašto je odlučio zapaliti stan susjede, ali da je mislio da nema nikoga unutra. 

Dodao je kako nije očekivao da će se požar tako brzo proširiti i da je odmah sve priznao policiji baš zbog toga što ga je jako grizla savjest. Presuda će mu biti izrečena u petak.

Pročitajte više