Eni Šarac dijagnosticirana leukemija: "Čeka nas možda najteža borba do sad"

Foto: Facebook

CIJELA Hrvatska zna za Enu Šarac, djevojku koja se preko 15 godina bori s tumorom na mozgu. Ova hrabra djevojka, kad se prikupljao novac za njeno liječenje i za Noru Šitum, svima je poručila da novac radije uplate Nori.

Simpatična i draga djevojka pokazala je više puta što znači imati veliko srce i novac za svoje liječenje često je davala i drugoj bolesnoj djeci, a sad su joj liječnici uz tumor na mozgu i tumor na kralježnici dijagnosticirali i leukemiju.

Ena se trenutno nalazi na odjelu hematologije u KBC Sestre milosrdnice, na kojem će provesti i predstojeće blagdane.

Nova dijagnoza šokirala je njene roditelje, a Ena je još jednom pokazala kakav je borac uz riječi "da sad barem zna s čim se bori".

U zadnjih mjesec i pol četiri puta hospitalizirana

Razgovarali smo s Eninom majkom Biserkom Šarac koja nam je rekla da su bili jako zabrinuti jer je Ena u zadnjih mjesec i pol čak četiri puta hospitalizirana.

"Nismo znali što joj je, a sad su liječnici rekli da 99 posto sumnjaju na leukemiju, a to će potvrditi nakon što obave biopsiju kostiju, idućeg tjedna nakon Božića. Sad joj je dijagnosticirana akutna mijeloična displazija, što je predleukemija. Bojala sam se kako reći Eni za ovu dijagnozu, no ona kaže da je sad mirnija kad zna s čime se bori. Nikakvih problema s njom nema, dok smo mi u šoku.

Čovjek ne može vjerovati da to sve može biti na jednom čovjek, no ona je borac. Ona će se izboriti, ni ne pomišljam da neće, nego sad nam predstoji još jedna borba, možda čak i najteža dosad. Nakon što joj naprave biopsiju kostiju, onda ide u registar donatora pa će onda na transplantaciju koštane srži.


Tata joj je došao u Zagreb da skupa provedemo Božić, provest ćemo ga u bolnici jer Enu ne smiju pustiti radi loših nalaza. Temperatura joj je ispod 35. No Ena je sretna jer smo svi zajedno", rekla nam je Biserka Šarac.

Još je jednom pohvalila Enu, za koju kaže da je najveći borac. Mislila je da će teže prihvatiti novu dijagnozu, međutim Ena je još jednom pokazala svoju nevjerojatnu hrabrost.

Ena je s mamom već duže vrijeme zbog bolesti podstanar u Zagrebu, dok joj tata radi u Osijeku i dolazi kad god može.

Udruga Hrabro dijete joj nikad nije isplatila prikupljen novac za njeno liječenje

Zvali smo predsjednika udruge Hrabro dijete Harisa Kapetanovića jer je ta udruga prije nekoliko godina skupljala novac za Enino liječenje, ali joj ga nikad nisu isplatili. Htjeli smo saznati hoće li joj sad isplatiti novac, ali nam se Kapetanović nije javljao.

Podsjetimo kako su građani za Enino liječenje 2013. uplatili 65.000 kuna na račun Udruge Hrabro dijete. Novac joj nikad nisu isplatili.

Ena im je stoga prije godinu i pol poslala zamolbu za isplatom tih donacija jer je trebala ići na operaciju slomljenog stopala u Lovran. Enina majka Biserka Šarac ostala je u šoku nakon što je  primila odgovor Udruge Hrabro dijete na Eninu zamolbu.

U tom dopisu Udruga je tražila Enu da im dokaže svoju bolest, iako su za nju prikupljali novac prije tri godine, bez da su za to tražili suglasnost roditelja tada maloljetne Ene Šarac. Tih 65.000 kuna koliko je za Enu uplaćeno na račun udruge Hrabro dijete, kako smo već rekli, nikad joj nisu isplatili.
 

Pročitajte više