Epilog obračuna na splitskom Neslanovcu: Pijan ubio, dobio osam godina zatvora

ANTO VUJICA osuđen je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno na osam godina zatvora zbog ubojstva Željka Kalinića. Početkom godine ubo ga je pijan dvaput nožem u srce! Nakon nesretnog događaja u splitskom predgrađu Neslanovac izmjereno mu je 1,28 promila alkohola.

Obrana je držala da je Vujica počinio ubojstvo na mah, u nužnoj obrani, i to u stanju teške prepasti i razdraženosti. Sudsko vijeće, kojem je predsjedala sutkinja Katija Blaće nije, međutim, povjerovalo u tu priču, jer je Vujica nakon svađe s Kalinićem otišao kući po nož.

Posvađali se za rata u Kiseljaku?

Obojica su, inače, umirovljeni branitelji, a tijekom suđenja spominjala se neka njihova stara svađa iz doba rata u Kiseljaku. Nije se utvrdilo o čemu se konkretno radi. Kalinić je, inače, živio u Rijeci, a u Splitu je bio u posjeti ocu. 

Kako je kažnjen s više od pet godina zatvora, Vujica je vraćen u pritvor do pravomoćnosti presude. Iza rešetaka bio je tek jedan mjesec odmah nakon ubojstva, dok se nisu ispitali svjedoci. Ostatak postupka proveo je na slobodi.

Pročitajte više