Erdogan čestitao Putinu na pobjedi, opet ponudio da bude posrednik u pregovorima

Foto: EPA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan čestitao je ruskom kolegi Vladimiru Putinu na ponovnom "izboru" i još jednom ponudio posredovanje oko Ukrajine, objavio je njegov ured.

"U telefonskom razgovoru predsjednik Erdogan je ocijenio da će se pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije nastaviti i rekao da je Turska spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina sjele za pregovarački stol", kaže se u priopćenju.

Erdogan u par navrata ponudio svoje usluge za pregovore Rusije i Ukrajine

Šef turske države, koji je od početka rata u Ukrajini pažljivo održavao odnose i s Kijevom i Moskvom, u nekoliko je navrata ponudio svoje usluge za izlazak iz sukoba putem pregovora između dviju zemalja.

Primio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu početkom mjeseca i pripremio se za dolazak Putina 9. veljače, prije nego što je potonji otkazao posjet.

Kremlj: Rezultat izbora je izvanredan. Oporba u egzilu: "Izbori" nemaju veze s realnošću

Putin, na vlasti gotovo četvrtinu stoljeća, dobio je 87.28 posto glasova na izborima od petka do nedjelje. Taj je rezultat Kremlj ocijenio "izvanrednim", a oporba u egzilu kazala je da "nemaju veze s realnošću". 

Prijatelji i saveznici ruskog predsjednika požurili su mu čestitati na izbornoj pobjedi, ali su zapadni čelnici osudili, kako su kazali, nezakonite izbore.

Pročitajte više