Erdogan dolazi u Zagreb

Foto: Profimedia

MEVLUT Cavusoglu, turski ministar vanjskih poslova, najavio je skori dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Zagreb. Poručio je da se nada pozitivnom ishodu pregovora oko izbornog zakona između hrvatske i bošnjačke strane u BiH, objavila je turska državna novinska agencija.

Cavusoglu i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman stigli su zajedno u Zagreb, avionom turskog šefa diplomacije, nakon sudjelovanja na Prespa Forumu na Ohridu.

Dvojica ministara razmijenila su zahvale na pomoći koju je Hrvatska pružila Turskoj tijekom velikih požara prošle godine te Turska Hrvatskoj nakon razornih potresa 2020. godine.
Grlić Radman je rekao da između dviju država „ne postoji nijedno otvoreno bilateralno pitanje”, a Cavusoglu da se ti odnosi temelje „na velikom prijateljstvu”.

Turski ministar najavio je "skori dolazak" turskog predsjednika u Zagreb, ali bez više detalja.

Velik dio razgovora dvojice ministara odnosio se na situaciju u Bosni i Hercegovini u koju Cavusoglu putuje već u petak, nakon susreta s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Stav Ankare je jasan i već dugo nepromijenjen, u potpunosti podržavamo stabilnost, mir i ekonomski integritet BiH", rekao je Cavusoglu koji se nedavno u Istanbulu sastao sa srpskim članom Predsjedništva Miloradom Dodikom, potom sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu pa s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem na Ohridu.

Pročitajte više