Erdogan upozorio Rusiju: Ne igrajte se s vatrom

Foto: Hina

TURSKI predsjednik Tayyip Erdogan upozorio je danas Rusiju da se "ne igra s vatrom", ali dodao da ne želi daljnje narušavanje odnosa s Moskvom u govoru za koji Reuters ocjenjuje da će prije raspiriti nego smiriti strasti nakon što je turski lovac srušio ruski bombarder u još uvijek prijepornim okolnostima.

"Mi vrlo iskreno preporučamo Rusiji da se ne igra s vatrom," rekao je Erdogan pobornicima u govoru održanom u Bayburtu, na sjeveroistoku Turske. "Mi zaista dajemo puno važnosti našim odnosima s Rusijom. Mi ne želimo da ti odnosi pate na bilo koji način".

Erdogan je rekao da će možda razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na skupu o klimi koji se idućeg tjedna održava u Parizu, što priželjkuju SAD i EU, zabrinuti da rušenje ruskog zrakoplova odvlači pažnju od borbe protiv Islamske države u Siriji.

Putin odbija kontaktirati Erdogana jer se Anakara nije ispričala za rušenje aviona, rekao je danas njegov pomoćnik Juri Ušakov. 

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta, Sergej Nariškin, rekao je danas da Moskva ima pravo na vojni odgovor, nazvavši incident "namjernim ubojstvom naših vojnika".

Pročitajte više